Gamepedia Help Wiki
Advertisement
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de gewone afdrukfunctie van de browser.


Overleg pagina's zijn een belangrijk kenmerk van Gamepedia en bieden de mogelijkheid om artikelen en andere problemen met andere Gamepedians te bespreken. Ze mogen niet worden gebruikt als chatroom, slagveld of voor algemene discussie over het onderwerp van het artikel.

Als u een vraag van een opmerking hebt over het verbeteren van een artikel, plaatst u een notitie in de Overleg pagina van het artikel en niet in het artikel zelf. U doet dat via het tabblad "Discussie" boven aan de pagina te klikken. Maak je geen zorgen als de link in het rood; het is goed om de overlegpagina te maken als dit nog niet bestaat.

Als je reageert op de opmerkingen van iemand anders, plaats dan je reactie hieronder die van hen. U moet het correct inspringen (zie onderstaande sectie). Als je niet reageert op iemand anders, maar iets nieuws publiceert, gebruik je het tabblad '+' in de rechterbovenhoek van de overlegpagina om een nieuw gedeelte te maken dat automatisch onder aan de pagina wordt weergegeven.

Ondertekenen van opmerkingen

Je moet altijd je reacties ondertekenen door ~~~~ te typen voor je gebruikersnaam plus een maatsoort. Wanneer u vervolgens op "Pagina opslaan" klikt, wordt uw handtekening automatisch ingevoegd. Anders wordt uw bericht nog steeds weergegeven, maar zonder uw naam. (Voor uw gemak is er een knop bovenaan het bewerkingsvak met een handtekeningpictogram dat "--~~~~" invoegt wanneer erop wordt geklikt.)

Als u geen gebruikersnaamaccount hebt, of als u er een heeft maar niet bent ingelogd, wordt het externe IP-adres van uw computer in plaats daarvan als uw handtekening gebruikt, wanneer u ~~~~ en sla je bewerking op. In dergelijke gevallen, ongeacht of u uw opmerking ondertekent, wordt uw IP-adres geregistreerd (in de paginageschiedenis) als zijnde de wijziging aangebracht. Als je niet wilt dat je IP-adres door Gamepedia op deze manier wordt geregistreerd, zodat iedereen het kan zien, dan zou je een gebruikersnaam moeten krijgen door een gratis account aan te maken.

Voor meer informatie, zie Handtekeningen.

Overlegpagina's voor gebruikers

Elke redacteur (elke persoon met een gebruikersnaam) heeft een gebruikerspraatpagina waarop andere bijdragers berichten kunnen achterlaten. Dit omvat bijdragers die geen account hebben aangemaakt. Als iemand u een bericht heeft gestuurd, ontvangt u een waarschuwing op het meldingspictogram op de werkbalk Gamepedia rechtsboven in het scherm (als u bent aangemeld) en zegt u dat "<Gebruiker> heeft een bericht achtergelaten op uw overlegpagina". met een link naar uw gebruikerspraatpagina.

U kunt op twee manieren antwoorden. Een daarvan is om een bericht op de gebruikerspraatpagina van de persoon te plaatsen waarop je reageert. De andere is om uw antwoord op uw eigen overlegpagina onder het oorspronkelijke bericht te plaatsen. Beide zijn gebruikelijk op Gamepedia; Houd er echter rekening mee dat als u op uw eigen overlegpagina reageert, het risico bestaat dat uw antwoord niet wordt gezien als de gebruiker niet opnieuw naar uw overlegpagina kijkt. Als u deze aanpak wilt gebruiken, is het een goed idee om een bericht in die zin boven aan uw overlegpagina te plaatsen, zodat mensen weten dat ze de pagina in de gaten moeten houden om uw reactie te zien in plaats van uw reactie op hun pagina.

Inspringen

Inspringen kan de opmaak van een discussie aanzienlijk verbeteren, waardoor het veel gemakkelijker te lezen is. Een standaardpraktijk is om uw antwoord een niveau dieper in te springen dan de persoon waarop u antwoordt.

Er zijn verschillende manieren om te inspringen op Gamepedia:

Normale inkepingen

De eenvoudigste manier om te inspringen is om een dubbele punt (:) aan het begin van een regel te plaatsen. Hoe meer dubbele punten je plaatst, hoe verder ingesprongen de tekst zal zijn. Een nieuwe regel (drukken op Enter of Return) markeert het einde van de ingesprongen alinea.

Bijvoorbeeld:

Dit is helemaal links uitgelijnd.
: Dit is iets ingesprongen.
:: Dit is meer ingesprongen.

wordt weergegeven als:

Dit is helemaal links uitgelijnd.
Dit is iets ingesprongen.
Dit is meer ingesprongen.

Kogel punten

U kunt ook inspringen met kogels, die ook voor lijsten worden gebruikt. Als u een opsommingsteken wilt invoegen (wanneer uw bewerking is opgeslagen), typt u een asterisk (*). Net als bij het inspringen betekent meer sterretjes voor een alinea meer inspringen.

Een kort voorbeeld:

* Eerste lijstitem
* Tweede item in de lijst
** Sublijstitem onder tweede
* Derde lijstitem

wordt weergegeven als:

  • Eerste lijstitem
  • Tweede item in de lijst
    • Sublijstitem onder tweede
  • Derde lijstitem

Genummerde items

U kunt ook genummerde lijsten maken. Gebruik hiervoor het nummerbord of "octothorpe" (#). Dit wordt meestal gebruikt voor polls en stemmen, en anders is het vrij zeldzaam. Nogmaals, u kunt de inspringing van het nummer beïnvloeden door het aantal #s dat u gebruikt.

Voorbeeld:

# Eerste item
# Tweede item
## Subitem onder het tweede item
# Derde item

Wordt weergegeven als:

  1. Eerste item
  2. Tweede item
    1. Subitem onder het tweede item
  3. Derde item

Voorbeeld van een discussie

Hier is een voorbeeld van een goed opgemaakte discussie:

Hoi. Ik heb een vraag over dit artikel. Er staat niet waar ik de vrouw van Mankrik kan vinden. GamepediaUser 02:49, 10 okt 2015 (UTC)

Ze ligt ten zuiden van de kruising. — Barrens4Evah 17:28, 11 okt 2015 (UTC)
Beide sites zeggen dat ze 49, 50 is:
  • Wowhead
  • WoWDB
RIP_Olgra 19:09, 12 okt 2015 (UTC)
Mankrik's vrouw zoals verwijderd in de Cataclysm-uitbreiding. De onderstaande mensen zijn het erover eens dat het een tragedie is om zo'n belangrijk personage te hebben verloren: ChukNoris 17:28, 14 okt 2015 (UTC)
  1. MankriksWife 01:22, 15 okt 2015 (UTC)
  2. ILoveWoW 05:41, 15 okt 2015 (UTC)
  3. metoo 18:39, 27 nov 2015 (UTC)

Houd er rekening mee dat als u een lijst in uw opmerkingen wilt opnemen, dubbele punten vóór elk item wilt toevoegen, bijvoorbeeld:

::: Beide sites zeggen dat ze 49, 50 is:
::: * ''Wowhead''
::: * ''WoWDB''
::: ~~~~

Nogmaals, ondertekening van uw bericht (posting) wordt gedaan door:

  • Schrijf dit ~~~~ voor de naam en datum (GamepediaUser 19:09, 12 okt 2015 (UTC))

U kunt alleen een handtekening toevoegen, of alleen een datum, maar dit is ongebruikelijk. Hier is hoe:

  • Schrijf dit ~~~ voor de naam (GamepediaUser), of
  • Schrijf dit ~~~~~ voor alleen de datum (19:09, 12 okt 2015 (UTC)).

Stemmen worden vaak alleen met namen ondertekend.

Voor meer informatie, zie Overleg pagina's.

Andere projectpagina's

Naast overleg pagina's zijn er enkele andere categorieën pagina's achter de schermen die Gamepedians helpen met elkaar te communiceren en verschillende andere rollen vervullen bij het bouwen van Gamepedia. Deze verschillende gebieden worden vaak namespaces — as in, "the Talk namespace".

Pagina's in de naamruimte Project geven informatie over de wiki van de game en hoe deze te gebruiken is. De naamruimte van elk Gamepedia wiki project is vernoemd naar de game waartoe de wiki is opgedragen. De naamruimte Project in de Minecraft Wiki wordt bijvoorbeeld "Minecraft Wiki" genoemd.

Inhoud die is geschreven in een Sjabloon pagina zal worden weergegeven in artikelen die de bijbehorende sjabloonreferentie bevatten. De inhoud die is geschreven in Sjabloon:Stub wordt bijvoorbeeld weergegeven in elk artikel dat de tag {{Stub}} bevat. Bekijk de categorie sjablonen om te zien welke sjablonen al zijn gemaakt. U kunt de bijbehorende tags in artikelen gebruiken. U kunt ook nieuwe sjablonen maken.

Al deze projectpagina's hebben ook eigen overleg pagina's.

Voor meer informatie, zie Namespaces.


Ga door met de tutorial met Let op
Advertisement